ŞEHİT MEHMET POLAT İMAM HATİP ORTAOKULU

WEB https://sehitmehmetpolatiho.meb.k12.tr
Adres : Tacettin Veli Mah. Deliktaş Cad. No 43 Melikgazi/KAYSERİ
VİZYON : Vizyonumuz; göstermiş olduğu azim ve çalışmayla hak ederek başarıya ulaşmış, insanlara sevgi, umut dolu bir yürekle bakarak kendisini geliştirmiş, gelecekte iyi ebeveyn olabilecek özelliklere sahip, mesleğinde önder, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan ahlaklı bireyleri yetiştirmek.
MİSYON : Misyonumuz; İnsana, ahlaka, özgürlüğe, bilime, milli ve manevi değerlere bağlı; kültürel mirasa dayalı bir din öğretimi anlayışının oluşmasına katkıda bulunan, bilimsel düşünebilen, insanları ve doğayı seven bireyler yetiştirmek, ülkemizde tanınan ve tercih edilen, topluma önder nesiller yetiştiren, alanında öncü bir kurum olmaktır.
BAŞARILAR : 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILINDA 8.ARAPÇA YARIŞMALARI ŞİİR DALINDA KAYSERİ 1.LİĞİ, ŞARKI DALINDA KAYSERİ 2.LİĞİ, METİN CANLANDIRMA DALINDA KAYSERİ 3.LÜĞÜ BAŞARILARINI ELDE ETMİŞTİR. 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILINDA 9.ARAPÇA YARIŞMALARI MÜZİK DALINDA KAYSERİ 1.LİĞİ, ŞİİR OKUMA DALINDA KAYSERİ 2.LİĞİ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILINDA 10.ARAPÇA YARIŞMALARI METİN CANLANDIRMA KAYSERİ 1.LİĞİ VE TÜRKİYE FİNALLERİNDE TÜRKİYE 1.LİĞİ, ŞİİR OKUMA DALINDA KAYSERİ 1.LİĞİ TÜRKİYE 4.LÜĞÜ 2017-2018 YILI SONUNDA MERKEZİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN PROJE LİSELERİNE 15 ÖĞRENCİMİZ KAZANIP KAYIT YAPTIRMIŞTIR. OKULUMUZDA 52 ÖĞRENCİMİZ BURSLULUK SINAVLARINI KAZANMIŞTIR. 2019 TÜBİTAK ORTAOKULLAR ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA ÖĞRENCİLERİMİZ DEĞERLER EĞİTİMİ ALANINDA BÖLGE FİNALİNE KALARAK OKULUMUZU TEMSİL ETMİŞLERDİR. ÇOK SAYIDA İL-İLÇE DÜZEYİNDE DÜZENLENEN KÜLTÜREL-SANATSAL VE SPORTİF YARIŞMALARDA ÖĞRENCİLERİMİZİN DERECELERİ BULUNMAKTADIR.

Toplantı Salonu :1
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler : 08.20 - 14.40 ( Pazartesi-Salı-Perşembe-Cuma) 08.20 - 15.30 ( Çarşamba)
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil : HAFTADA 2 SAAT ARAPÇA VE 4 SAAT İNGİLİZCE DERSİ İŞLENMEKTEDİR.
Isınma : Kombi/Doğalgaz
Pansiyon : YOK
Servis : HER BÖLGEYE ULAŞIM YAPAN SERVİSLERİMİZ BULUNMAKTADIR.
Ulaşım : İlimizin hemen hemen her bölgesinden tek seferde otobüs imkanı vardır.
Yerleşim Yeri : Tacettin Veli Mah. Deliktaş Cad. No 43 Melikgazi/KAYSERİ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Kayseri/Melikgazi il ve ilçe merkezinde.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : YIL İÇİNDE TEKVANDA KURSU, OKUL KIZ VOLEYBOL TAKIMI
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMALARI BÖLGE FİNALLERİ
Proje Çalışmaları : TUBİTAK 4006,
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : e-twinning
Diğer Hususlar : GÖRSEL SANATLAR VE TEKNOLOJİ TASARIM ÇALIŞMALARI VE SERGİLERİMİZ, NEY VE BAĞLAMA KURSLARIMIZ YIL İÇİNDE AKTİF BİR ŞEKİLDE YAPILMAKTADIR.